چوئبده شهری با امکانات روستایی

شرجی پرس | چوئبده شهری در محدوده جغرافیایی شهرستان آبادان است که بر اساس آخرین سرشماری، دارای جمعیتی بالغ بر 9 هزار نفر شامل هزار و 200 خانوار است، بیش از یک دهه از تبدیل وضعیت آن از بخش به شهر میگذرد، اما جمیع متولیانی که تا به امروز در صدد حل معضلات این منطقه بر آمده و یا وعده برچیدن آن را دادهاند، نتوانستهاند که سیمای شهری به آن ببخشند.
چوئبده حتی تا چند ماه گذشته، از تابلویی که بتواند فرعی منتهی به این شهر را در مسیر مواصلاتی آبادان به اروندکنار نشان دهد، محروم بود و مسئولانی که وظیفه خدمترسانی و خدماتدهی به این شهر را داشتند، از این اقدام ابتدایی نیز غافل ماندند.
این شهر که شامل گمرک و بندرگاه پر طمطراقی نیز هست، از بسیاری از امکانات ابتدایی برای مردمان خود محروم مانده که در این نگارش، قصد داریم تا به برخی از این معضلات اشاره کنیم.
ابتدای شهر چوئبده دارای جادهایست که پس از گذشت سالهای متمادی، ضمن دو طرفه ماندن آن و مخاطراتی که از قِبَل تاریکی و وضعیت نامناسب آسفالت، جان تردد کنندگان را تهدید میکند، هنوز فاقد ملزومات ابتدایی است که بتوانند رانندگان را در مسیر هدایت کند.
چوئبده در سالهای اخیر صاحب یک ایستگاه آتشنشانی شده است که به نظر میرسد، ظرفیت این ایستگاه برای دو حادثه همزمان و یا حادثهای بزرگ کافی نیست.
این شهر از داشتن شعبه و یا حتی یک باجه و یا حتی یک خودپرداز بانک محروم است و اهالی آن برای انجام امور بانکی خود باید با تحمل مشقات حمل و نقل، چندین کیلومتر را تا مرکز شهر آبادان طی کنند.
چوئبده که خود دروازه ورود اجناس تهلنجی به شهرهای جنوب و صدور به سایر نقاط کشور است، از دارا بودن یک بازارچهای که شهروندان آن بتوانند برای تهیه مایحتاج خود، در محل سکونت به نیاز روزمره خود پاسخ گویند، محروم مانده و شهروندانی که صاحب خودرو و یا موتور سیکلت هستند، به دلیل نبود پمپ بنزین برای سوختگیری باید فاصلهای چند کیلومتری را از شهر خود تا شهر آبادان و یا ابتدای شهر اروندکنار را طی کنند.
در این بین، مسئولان بارها و بارها با عزیمت به این شهر و برگزاری نشستهای شوراهای شهرستانی با حضور تمامی مسئولان، دستورات قاطعی در خصوص رفع معضلات این منطقه دادهاند، اما این دستورات کمتر رنگ و بوی اجرایی گرفته و یا اگر گرفته برای ساکنان چوئبده ملموس نبوده است.
این تنها خلاصهای از مشکلات شهر چوئبده است که در کنار مشکلات آموزشی و درمانی، مرزبانان غیور و ساکنان دروازه شکست حصر آبادان را مظلوم و محروم جلوهگر نموده است، مردمی که طبق روال سالهای اخیر، تنها در فرآیند انتخابات و رأیگیری مورد توجه مسئولان و نامزدها قرار میگیرند و پس از شنیدن وعدههای بسیار و پایان یافتن پروسه رأیگیری، به دست و پنجه نرم کردن با مشکلات خود باز میگردند.
مشکلات ساختاری در این شهر در بخشهای مختلف نمود فراوانی دارد، مشکلاتی که عمدتاً به معیشت ساکنان چوئبده گره خورده و عمده مشاغل درآمدزای ایشان را به خطر انداخته است، معضلاتی از قبیل مشکلات صیادان و کشاورزان که همواره در محافل مختلف مورد بحث قرار میگیرد، اما متولیان امر در فرمانداری و نمایندگان مردم شهرستان در مجلس، هیچگاه راه حل اساسی برای آن نیافته و یا تلاش لازم را برای رفع آن صورت ندادهاند.
چوئبده سالهاست که با مشکلات آب شرب و شبکه آبیاری نخیلات مواجه است که این معضل، زیانهای بسیار مادی را به کشاورزان وارد آورده و سلامت شهروندان را به مخاطره انداخته است.
در جریان شوری آب در سال ۹۷ و همچنین تشدید این بحران در تابستان سال جاری، زحمتکشان این عرصه را با مشکلاتی زیان بار و غیر قابل جبران مواجه کرده و خواهد کرد، که وعدههای مسئولان در قبال جبران این خسارات یا مسکوت ماند و یا در صورت تحقق، دردی از این قشر دوا نکرد.
آب شرب چوئبده در سالهای اخیر نیز یکی از معضلات ساکنان این منطقه بوده است که علیرغم تأیید و تکذیب متولیان امر نسبت به آلودگی و بیماریزا بودن آن، بررسیهای میدانی نشان از حقیقتی فراتر از گفتههای مسئولان دارد.
اهالی این شهر همواره در گرمای تابستان با مشکل کمبود آب مواجه هستند و در بحرانها، اولین نقطهای که مشمول جیرهبندی و حمل با تانکر میشود، چوئبده همیشه قهرمان است.
صیادی، از دیگر منابع مهم درآمدزایی اهالی چوئبده است که به جهت همجواری آبهای این منطقه با کشور عراق، صیادان این منطقه از میدان فعالیت کمتر و محدودتری برخوردارند و این محدودیتها، بارها به ضرر بازار داخلی تمام شده اما تاکنون کمتر مسئولی نسبت به رفع مشکلات فعالان این عرصه اهتمامی صورت داده است.
مشکلاتی همچون محدودیت میدان صید، فرا رسیدن مکرر فصول تکثیر آبزیان، صیادان غیرمجاز و استفاده بیش از حد با دستگاهها و وسایل و امکانات پیشرفته توسط صیادان کشورهای همسایه از آبهای مشترک، از دیگر مشکلات صیادان این منطقه است که تا کنون راه حلی برای آن جسته نشده است.
این شهر یکی از خواستگاههای اصلی نامزدهای انتخاباتهای مختلف است که با یک آسیبشناسی سطحی، اقدام به جلب نظر و آرای مردمی میکنند؛ اما کمترین تلاش و اهتمام لازم را برای برطرف کردن مشکلات ساکنان این منطقه در اختیار ندارند.
حال، مجدداً فرآیند این مشارکت عمومی فراهم آمده و اهالی چوئبده با نگاهی مبهوت به وعدههای داده شده، مجدداً به پای صندوقهای رأی خواهند رفت، اما باز هم مشخص نیست که پس از خروج آخرین برگ رأی از صندوقها، تا انتخابات بعدی کسی پیدا میشود تا مرحمی بر درد مردمان این خطه باشد یا خیر!؟
انتهای خبر/
خبرنگار ساجده ال منیع