کوتاهی مسئولان یا عادی انگاری مردم؛ مسئول اوجگیری اخیر کرونا در خوزستان کیست؟

پایگاه خبری-تحلیلی شرجی پرس | در روزهایی که ویروس کرونا بیش از هر زمان دیگری جان مردم را تهدید میکند و تختهای بیمارستانی موجود در شهرها یکی پس از دیگری به اشغال مبتلایان در میآیند، نگرانیهایی وجود دارد که در آن سوالهای بسیاری نهفته است که واقعا، وضعیت فعلی خوزستان در این بیماری، حاصل کوتاهی مسئولان است یا عادی انگاری مردم؟
در اینکه شهروندان خوزستانی در برخی شهرها و نقاط استان، بدون توجه به هشدارهای نهادهای بهداشتی، اقدام به برگزاری مراسمهای شادی و عزا، همچنین دورهمیهای خانوادگی میکنند و با خیال راحت به مسافرتهای غیر ضروری مبادرت میورزند شکی نیست، اما واقعا ویروس کرونا، فقط از این طُرُق جان شهروندان را به خطر انداخته است؟
عمده مسیرهای ابتلا به این بیماری را مردم با برگزاری مناسباتی که در فوق به آن اشاره شد، طی میکنند و درصد بالایی از ابتلا به این ویروس، از طریق حضور در تجمعات رخ داده است. اما راهکارهایی که متولیان امر در شهرها و استان به کار گرفتهاند، تا چه اندازه توانسته موجهای پیشین و فعلی را کنترل کنند؟ آیا شهرها نیاز به بازار ندارند و آیا بازار منشأ مشکلاتی است که امروز شاهد آن هستیم؟
در میان بازارها نیز، شاخصهای متفاوتی از رعایت و بهداشت فردی و گروهی وجود دارد که متولیان هر شهرستان نسبت به درجه رعایت و احتمال سرایت در آن باید محدودیت هایی در تناسب با آن موقعیت وضع کنند، اما نباید تمامی مشاغل را که به نوعی نیاز مردم هستند، با تعطیلی مواجه کرد، چرا که اقتصاد هر منطقه بدون شک نبض تپنده آن نقطه از کشور است. اما چرا این محدودیتها تنها دامان مشاغل بخش خصوصی را گرفته و ساز و کار دولتی و کلان از این امر مستثنی است؟ چرا کارخانههای عظیم صنعتی همچون پالایشگاه و پتروشیمی آبادان در هیچ شرایطی حاضر به اعمال محدودیت در روند تولید خود نیستند و تنها به سود دهی خود و خزانه دولت میاندیشند؟
اما اینکه شهروندان نیز در راستای حفظ سلامت خود، از تعطیلی مشاغل استقبال میکنند، نیز مورد بررسی این رسانه قرار گرفت که در پاسخ، بالغ بر 51 درصد، با تعطیلی مشاغل مبتنی بر درآمد موافق هستند.
اما نکتهای که در جامعه امروز مورد مناقشه قرار گرفته، بحث ویروس کرونای انگلیسی است که طبق اعلام مسئولان، این نوع جهش یافته از کشور عراق وارد خوزستان و شهرهای مرزی استان خوزستان شده است.
در این بین دیگر نباید شهروندان را مورد شماتت قرار داد، چرا که کوتاهی و اهمال از سوی مدیران در بستن مرزهای خوزستان، در شرایطی که بالغ بر یکسال این استان در وضعیت قرمز قرار دارد، اقدامی در جهت به خطر افتادن جان شهروندان ایرانی به شمار میرود و اینبار، مدیران هستند که باید مورد شماتت قرار گیرند و دود تمام این مشکلات، در چشم مردم و وضعیت معیشتی آنها خواهد رفت.
دولت جمهوری اسلامی ایران باید پاسخگوی این اهمال از سوی مدیران خود در استان خوزستان و مرزهای این استان باشد، چرا که بلایی که امروز در این منطقه نازل شده است، با صرف هزینههای کلان و به قیمت جان مردم و کادر درمان کنترل خواهد شد چرا که طبق گفته نهادهای بهداشتی-درمانی سرعت تأثیر ویروس جهش یافته انگلیسی چند برابر بیشتر و از قدرت کُشندگی سهمگینتری نیز برخوردار است.
انتهای خبر/